2007

D. 16/2 - 2007
En af mine ansatte´s mor arbejder, som dagplejemor for 5 børn. De ville gerne ud og se hvor Christina arbejder, nok mest for at se grise.

Så Christina viste dem rundt, så de kunne se en gris i dens miljø på et moderne landbrug. Det er altid en fornøjelse at se børns oplevelser med dyr. Jeg tror I havde en god dag, det viser billederne om ikke andet. Det kan da godt være at forældrene fik nogle børn hjem der lugtede lidt mere end normalt. Men en oplevelse riger er de børn om ikke andet blevet.

Foråret 2007
Købte jeg naboejendommen efter vores gode nabo Rita desvære døde i julen 2006. Vores første barn Frederik lærte at kravle hos Rita, da hun havde et godt gulvtæpper, han kunne få fat i. Det var en dag Dina var ovre for at få kaffe hos Rita, Frederik kravlede de første meter..

Vi har brugt lidt tid på at renovere og rive lidt udhuse ned på ejendommen, samt fjernet lidt træer. Nu har vi et godt hus til vores elever mm. som ligger få meter fra hovedejendommen, og vores marker som grænsede op til denne ejendom er lagt sammen og idag har vi fået nogle dejlige regulære marker.

Gylle sep..
Vi har lavet lidt om på anlæget. Der er kommet en snegl bag ud af anlægget så vi ikke har problemer med at fiberen blokker op i tragten mere. Nu køre det faktisk uden alarmer og der er efterhånden mange der har været ude for at se anlægget i funktion.

Billedet med fiber er fra en nat´s produktion, med ca. 8 m3 i timen på smågrise gylle, rimelig ok.

Sommer 2007
Olek og Karolin som er to dyrlæge studerende fra Polen, fik vi besøg af og skulle have i praktik gennem PIC. De boede på nummer Sinding Hedevej 81 og var med rundt på hele bedriften i ca. 2 mdr.

Sommer 2007
Firmabilen er blevet udskiftet så jeg også kan hente og bringe mine børn, når ikke mor kan. Her er der blevet plads til lidt reklamer for både Svineproduktionen og Den Åbne Ornestation A/S.

Efteråret 2007
Tidspunktet for en totalsanering blev lige pludselig aktuel. Da foderkontrakten for 2006 - 2007 sluttede, da prisen for foder steg meget. Muligheden for at sanere besætningen for Ap. 6, 12 og mycoplasma lungesyge, og dermed opnå højeste sundheds status, på begge ejendomme. Dette vil blandt andet reducere medicinregningen. Vi har lejet stald med ca. 850 avlsdyr i Give hos Knud Askjær i 2 mdr. og forventer at flytte avlsdyrene hjem først i december sammen med ca. 300 - 400 avlsdyr fra Carsten Work ( Som normalt levere avlsdyr til Knud ). Den sidste so, fra gammel status, har fået grise på Bøbely 14/10 - 2007 og vi forventer at fravænne de sidste søer ca. uge 46. Herefter meget vask og gasning af bygningerne. Hvorefter det så er Skovhus Vestergårds tur en gang i det nye år.

December 2007
Pt. arbejder jeg på højtryk med vvm på hovedejendommen Bøgely. Vi begyndte ansøgningen i sommer 2006, og nu her lige inden jul i 2007 har et firma, som silkeborg kommune har bestil, påbegynt ansøgningen!!!!. Det er langt fra tilfredsstillende for os landmænd, som gerne vil skabe arbejdspladser og udvikle vores landbrug til en mere miljøbevis og strømlignet virksomhed. Men vi er oppe i mod mange forskellige kræfter, som ikke ved hvilke ben man skal stå på for ikke at vælte

 
<b>Kemira Separations Anlæg</b><b>2 Polske studerende</b><b>Nabo ejendom</b><br>Overtaget i 2007, væltet gamle stalde plus udhuse, etableret have og renoveret huset.<b>Gylle fiber</b><br>Her ligger gyllefiber fra en nats produktion i smågrise gylle.