2008

Projekt flyt af sø !! uge 11 - 12 2008
Jeg har søgt kommunen om at fjerne en mindre sø, for så at opføre en tilsvarende i forlængelse af en lidt større sø. Dette var lidt større projekt en ventet, men det bliver meget godt når vi er færdig. Efter høst i år opføre vi den nye sø.
Mange læs jord, ler og sand senere, ca. 1 dag til vi er færdig.

Uge 12 2008
Projekt "væk med gammel gylletank " Så er alt gylle fra Bøgely Svineproduktion nu under tag.
Her er tanken som sunket i jorden ca. 1 time efer.

Marts 2008
S
anering gennemført og første søer er fravænnet, til de gamle klimastalde på Bøgely. Vi oplever meget fine faringer, med store kuld grise, trods hele besætningen er med gylte. PIC LY gyltene passer nemt 13 - 14 grise til fravænning uden at det kan ses på søerne ved fravænning. Så jeg er meget glad for at jeg tog denne beslutning og vi ser frem til en meget fin sommer med masser af grise at passe igen.
Her 13 grise ca. 14 dage gamle.

Uge 18
Stadig ikke noget nyt i min vvm sag ??? Og nu er konsulentvirksomheden også begyndt at lægge sagerne til side i 14 dage for at færdiggøre andre. Dette er under ingen omstændigheder måden på, at få behandlet vores vvm sager på en forsvarlig måde.!!!!! Så vi venter .... og veneter...Men ikke uden at både politikker, konsulenter og landboforeningerne bliver holdt i ilden...Og det bliver jeg ved med, indtil sagen er afsluttet.

Uge 22
Intet nyt i vvm sagen, tror snart der kommer et udkast til høring.

Uge 23
Blev også den uge der afsluttede næsten 2 års meget hård kamp for at holde Den Åbne Ornestation A/S kørende. Bestyrelsen besluttede at begære Den Åbne Ornestation A/S konkurs, da vores omkostninger i længer tid havde været større end indtægten, dette på tros af at sædsalget havde været stigende de sidste 3 mdr., kunne dette ikke ændre på at der manglede en del i at det kunne gå rundt... Ca. uge 25 blev den konkursramte ornestation opkøbt af en personlig invester, som vil drive ornestationen videre, som før og det er meget godt for konkurencen i lille Danmark, 3 gang lykkens gang, det håber jeg for ornestationen som nu hedder Bendixhøj ornestation.

Juni 2008 
Havde vi den store fornøjelse at vise en bus fuld af landbrugsskole elever rundt, på en af Danmarks bedste landbrug, Og her tænker vi selvfølgelig på holdbarhed af PIC avlsdyr. 
Mine to driftsleder klar til at vise elever fra Dalum Landbrugsskole rundt, sammen med vores sygmeldte fodermester. Men som i dagens anledning var både fotograf og rundviser.

Nyt teknologi er altid spændende...Især når det virker.!!. Stor interrese i separations anlæget. Det var en meget god dag med masser af gode spørgsmål. Så vi takker for besøget.

Uge 41 - 2008
Opsætning af Restløsfodring fra ACO Funki.
Vi har lige investeret i restløs fodring til vores nuværende vådfodersystem, da vi gennem nogle år ikke har kunne fjerne smågrise diarre omkring faring. Vi skulle have 2 ekstra tanke for dette kunne ordnes, nemlig en vandtank på vejeceller og en resttank. På denne måde vil vi altid have rent vand i systemet og ved fodring, pumper vi så fodret frem til søerne, hvorefter vi pumper rent vand efter. Effekten var at se ca. 7 - 14 dage efter det var sat op, vi har ikke haft diarre siden, så vi ser frem til bedre resultater i fremtiden.

El-tavlen fra 2003 var selvfølgelig ikke opdateret til restløsfodring, så det var en investering som ikke har kunne svare sig !!! 5 års afskrivning ikke godt, men meget nødvendig. Den nye styring giver Funki mulighed for over nettet at hjælpe med problemer, så IT er kommet for at blive også på Bøgely. Det er selvfølgelig på mange måder godt, men når edb systemet er nede, har vi også nogle nye problemer.

24/10-2008
Vvm sagen på Bøgely er ikke igennem i nu d........, men der arbejdes på at sagen kommer igennem forhåbentlig i år, ellers starter jeg snart på 3 års ventetid!!!!!!!! Det er sku lidt utrolig at noget kan tage så langt tid.

22/10-2008
Var jeg på Svinekongressen for at fortælle lidt om seneste udvidelse, nemlig købet af smågrise ejendommen i Hauge. På kongressen var der ikke det helt store at komme efter hvis man regnede med at komme hjem med godt nyt til 2009. Krisen krasser i landbruget lige pt. og det kunne mærkes på messen.

Denne link omhaldler det meget store og meget skjulte problematik omkring holdbarhed på søerne.

Holdbarheden på søerne:>>www.landbrugsavisen.dk/Landbrugsavisen/2007/5/18/PIC-soeer++har+bedre+holdbarhed+end++Danavl-soeer.htm


En af grundene til PIC genetik her på Bøgely Svineproduktion.

Firma hygge 7/11-2008
Vi skulle ind og se den nye 007 film og så skulle vi også have lidt at spise først på Cafe Evald i Silkeborg. Det var rigtig hygligt og sneen nåede lige at falde inde vi skulle ind og se filmen, så alt i alt en rigtig god aften.

Dette link er et indlæg om investering, jeg skulle bedette om på kongressen 2008. 


 Svinekongres 2008.doc